Minä ja potrettivalokuvaus

Suoraan sanottuna RAKASTAN potrettikuvausta! Jokainen kuvaustilanne on aina erilainen ja viimeisin asia mitä valokuvauksessa haluaisin tehdä on liukuhihnatyö jossain valmiin studion nurkalla. Pyrin löytämään ihmisistä ne positiivisimmat puolet esille. Minun suustani et kuule:"Hymyile kameralle!" vaan olen kehittänyt omia tapoja löytää kuvattavista henkilöistä erilaisia tunnetiloja. Oli sitten kyseessä lapsen, ylioppilaan tai aikuisen kuvaaminen, niin kuvaukseeni sisältyy myös kuvattavan kanssa tutustuminen puolin ja toisin. Tällä tavoin tilanteesta saadaan mukavan rento ja kamera on hyvinkin pian unohdettu jännittävä laite. 

 
 

 
 
potretti2-1.jpg

Potrettikuvaus eilen ja huomenna

Potrettikuvaus on muutakin kuin kameran käytön osaamista tai erilaisten poseerausten ulkoa muistamista. Potrettikuvauksessa kuvattava henkilö on saatava tuntemaan olonsa luonnolliseksi. Olet varmaankin nähnyt jo aivan riittävästi kuvia joissa kuvattavan henkilön katse on kohdistunut kameraan, mutta kuvassa ei ole mitään tunnetta, syvyyttä ja eloa. Tämän lisäksi kuvaajan on oikeasti tunnettava kuinka valo käyttäytyy ihon pinnalla, vaatteiden tekstuureissa tai ylipäänsä kuvausympäristössä. Kyse on kuitenkin VALOkuvauksesta. Tämä osaaminen ei tule kuin kokemuksen kautta vuosien harjoittelun jälkeen.

 
 

 
 

Sisältö

Potrettikuvaus suunnitellaan aina tapauskohtaisesta, mutta pääpiirteittäin potrettikuvauksiin menee aikaa 30-60min. Otan monipuolisen setin kuvia ja käsittelen kuvat yksilöllisesti halutun fiiliksen mukaan. Voin lähettää kuvista myös vedokset joista voit itse valita tykkäämäsi otokset ja tämän jälkeen hion kuvat omaan loistoonsa.

 
 

 
 

Hyvän mielen kuvaukset

Kuvattavanani on käynyt myös itsetunnon menettäneitä ihmisiä joka ovat saaneet elämänsä aikana siipeensä. Autan mielelläni järjestämään mukavan päivän jolloin voimme käydä esimerkiksi luotettavan meikkaajan/kampaajan luona, siirtyä siitä kuvauksiin ja voit tämän kuvauksen jälkeen lähteä vaikka ystäviesi kanssa viettämään mukavaa iltaa uutta virtaa ja hyvää mieltä täynnä. Tai jos tunnet, että ystäväsi kaipaisi piristystä elämään, niin otahan yhteyttä.

 
 

 
 

Tärkeää

Minulle on tärkeää, että poistuessasi kuvauspaikalta hymysi on korvissa ja voit todeta itseksesi "Wau!". Tällöin ollaan yhdessä onnistuttu siinä mitä lähdettiin toteuttamaankin. Puhumattakaan siitä hetkestä jolloin valmiit kuvat tupsahtavat postilaatikkoosi ja voit nauttia kuvista vielä pitkään tulevaisuudessa ystäviesi ja perheesi kanssa.